2013-04-18 09:00:55• hírek • MTI

Bevitte a bankba apja hamvait, hogy bizonyítsa elhunytát

Apja hamvaival ment bankba egy brit nő, hogy bebizonyítsa szülője halálát.

A 31 éves Siobhon Peers 2011 októberében veszítette el apját, a férfit csontrák miatt érte a halál 68 évesen. Lánya elküldte apja bankjának - a Royal Bank of Scotland nevű pénzintézetről van szó - a halotti anyakönyvi kivonat másolatát, hogy megszűnhessen apja számlája, ám a bank ragaszkodott az eredeti dokumentum bemutatásához. Mindezt azért, mert a férfi 6 font - több mint 30 lej - adósságot hagyott maga után, ami természetesen nem fedezte egy számlafelszámolás banki díját. 

Lánya egy ideig nem törődött az egésszel, ám a bank igen: vagy húsz levelet küldött másfél év alatt a tartozás rendezését követelve, amely számításai szerint időközben a büntetőkamatokkal és a felszámolási díjjal 625 fontra gyarapodott.

Peers erre annyira feldühödött, hogy a minap felkapta az apa hamvait őrző urnát és azzal együtt viharzott be a bankba, ahol a pultra csapta az eredeti halotti bizonyítvánnyal együtt.

"A másolattal is meg kellett volna elégedniük, az eredetit nem akartam kiadni a kezeim közül, ezért nem küldtem el" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap a nőt.
A bank végre megszüntette a számlát és az ügyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: